Miten kävi toisen rokotuskerran jälkeen?
Huhtikuussa postasin epämiellyttävästä rokotuskerrasta. Ilmaan heitin kysymyksen siitä, miten minulle käykään toisella rokotuskierroksella. On aika palata asiaan.
Kotipaikkakunnallani, jossa sain ensimmäisen rokotteen koronavirusta vastaan, oltiin sitä mieltä, että minun on tultava saamaan toinen rokote samasta paikasta. Uusi aikakin annettiin. Vietän kesäni säännönmukaisesti toisella paikkakunnalla, joten päätin kokeilla onneani ajan saamiseksi siellä. Enkä turhaan!
Olin jo keväällä päättänyt vaihtaa rokotetta, jos vain mahdollista. Ainakin halusin kokeilla, saanko muusta rokotteesta samanlaisia oireita kuin AZ-rokotteesta. Ihan epäuskoisena kuuntelin kesäpaikkakuntani korona-ajanvarauksesta vastaavaa henkilöä, joka kertoi, että "mikä vaan Suomessa käytettävistä rokotteista on mahdollista saada, kerrot vain rokotuspisteessä toiveesi." Siis sen lisäksi, että minulle vieraspaikkakuntalaiselle annettiin rokoteaika, sain vieläpä valita rokotteeni. Kotipaikkakuntani rokotusajan peruminen ei ollutkaan yksinkertainen juttu, mutta eipä siitä tällä kertaa sen enempää.
Lisäksi kesäpaikkakuntani rokotteen antajat olivat kiinnostuneita kuulemaan ensimmäisen rokotteen minulle aiheuttamista sivuvaikutuksista. Yhdessä siinä mietittiin, mistä mahtoivat johtua. No, tämä toinen rokote kohteli minua huomattavasti lempeämmin. Vain parina rokotuksen jälkeisenä päivänä oli sivuvaikutuksia.
En voinut olla vertaamatta kahden eri paikkakunnan rokotuspisteen henkilökunnan asennetta rokotettavaan. Olen niitä ihmisiä, jotka toivovat tulevansa kohdelluksi asiallisesti ja kohteliaasti asioidessaan kaupassa, virastossa tai vaikkapa terveyskeskuksessa. Kohtelias ja ystävällinen käytös tekee jokaisen päivästä paremman.
Arvaatko, hyvä lukijani, kumman paikkakunnan rokotuspiste saa sympatiani. 😊
Kommentit
Lähetä kommentti