Omenakakun resepti

Koskaan leipojalla ei ole liikaa reseptejä, joita kokeilla. Äidin reseptikansiosta on peräisin tämäkin ihanan omenakakun resepti. Kannattaa kokeilla, jos pitää kakkumaisista omenaleivonnaisista.
Koska vuoan pohjalla on fariinisokeri, ei pidä hämmästyä, jos muutama omenarengas sattuu tarttumaan kiinni pohjaan. Sen voi välttää ainakin minun kokemukseni mukaan sillä, että omenarenkaat ovat riittävän paksut.

Omenakakku

2-4 hapahkoa omenaa
3 ruokalusikallista fariinisokeria
1 ruokalusikallinen voita
                                                               

Taikina

3    dl vehnäjauhoja                                               
1,5 dl sokeria
1 teelusikallinen vanilliinisokeria
1 teelusikallinen leivinjauhetta
100 g voita
1 kananmuna
1,5 dl maitoa

Omenat huuhdotaan tai kuoritaan ja siemenkodat poistetaan. Sen jälkeen omenat leikataan paksuhkoiksi viipaleiksi. Tasapohjainen vuoka voidellaan, pohjalle sirotellaan tasaisesti fariinisokeri
ja omenaviipaleet (tai -renkaat) fariinisokerin päälle.
Tämän jälkeen valmistetaan taikina. Kuivat aineet sekoitetaan huolellisesti keskenään, minkä jälkeen pehmeä voi nypitään joukkoon. Viimeiseksi lisätään vatkattu kananmuna ja maito.
Taikina kaadetaan tai lusikoidaan omenoiden päälle.
Kakku paistetaan kohtalaisessa uuninlämmössä kypsäksi (180 astetta ja 35-45 minuuttia tavallisessa uunissa). Kyseessä on ns. keikauskakku. Annetaan kakun jäähtyä jonkin aikaa ja käännetään vuoka ylösalaisin lautaselle tai muulle alustalle.

Tein kakun jokin aika sitten, mutta enpä huomannut ottaa siitä valokuvaa. Maistui yhtä hyvälle kuin aina ennenkin. Suosittelen kokeilemaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeile Lapin puikulaa!

Nomen est omen

Tornionlaaksonruusu